Yaz Ayını Hamile Olarak Geçiren Anneler
Anne adaylarının en büyük sıkıntısıdır şişmiş ayaklar… Ayaklarınız şiştiğinde bir leğene soğuk doldurup içine ayaklarınızı sokun, ayaklarınızın daha çok ferahlamasını istiyorsanız suyun içine bir kaç damla nane yağı da damlatabilirsiniz.
- Seyahatleriniz de molalar vermeye özen gösterin. 2 saat aralıklarla 15 – 20 dakika molalar verin. Bu molalarda da bacağınızın kan dolaşımının sağlanması için yürüyüşler yapın.
- Düşük riski yoksa havuza girebilirsiniz. Anne adayının düşük ya da erken doğum tehlikesi yoksa deniz ve havuza girebilir. Fakat gebelik dönemi dışında da havuz kaynaklı enfeksiyon hastalıklarının olduğu unutulmamalıdır. Günün erken saatlerinde ve deniz suyunun temizliğine güvenilen yerlerde denize girmeye özen gösterilmelidir. Denize girerken, güneş yanıkları ve lekeleri, böcek ısırmaları ve düşmelere karşı da dikkat edilmelidir. Sudan çıktıktan sonra mayo veya bikini mutlaka değiştirilmelidir. Çünkü gebelerde sık görülen mantar enfeksiyonu, ıslak mayo veya bikiniden kaynaklanmaktadır.,
- Pamuklu kıyafetler ve pamuklu iç çamaşırları kullanılmalıdır. Gebelikte vajinal enfeksiyonlar sıklıkla görülmektedir. Yaz aylarının gelmesiyle bu durum artar. Pamuklu iç çamaşırları kullanılırsa genital kuruluk önlenebilir. Günlük pedler kullanılmamalıdır. Sıkı ve hava aldırmayan kıyafetler tercih edilmemelidir. Giysi olarak da sentetik olmayan kumaşlardan yapılan ve ısıyı yansıtan açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Cildin nefes alması gerektiğini unutmamalıyız. Terlemeye bağlı ciltte oluşabilecek sorunları sık sık duş alarak ve doktor önerisiyle kullanılan kremlerle giderilebilir.